23 Kasım 2015 Pazartesi

Cenevre’den ayrılmadan önce hep gidip görmek istediğimiz, ancak fırsat bulamadığımız yerleri gezmeye çalıştık. Bunlardan biri de Keçili Köy, ya da asıl ismiyle Les Lindarets köyü idi.

1467 metrede konuşlanmış bu köy Cenevre’ye arabayla sadece 1 saat 45 dakika mesafede. Özellikle çocuklu ailelerin çok seveceğini düşündüğüm bu köy tam bir keçi cenneti. Etraf, besleyebileceğiniz ya da masaların üzerindeki tuz kalıplarını yalamakta olan keçilerle dolu :)
Keçiler sizi kapıda karşılıyorlar :)
Pek lezzetli olmalı...

Köyü maskotu...
Bu da köyün dişleği :)
Keçilerin resmen havada durabildiklerinin kanıtı :)
Hayat zor tabii...

Köyde keçilerle ilgilenmek dışında ne yazık ki yapabileceğiniz pek fazla aktivite yok; ancak köyün çevresinde ya da yakınında gezilebilecek pek çok başka doğal güzellikler mevcut. 

Avoriaz'ın kayak platformlarına çıkan skiliftler var yakında gidip görebileceğiniz.
Biz git gel yapmamak için çevrede konaklayabileceğimiz uygun bir kamp alanı bulup orada konakladık. Kaldığımız kamp aşağıdaki gibiydi:

İsmi Camping les Marmottes idi. Hoş ve sakin bir kamp alanıydı, ta ki gece yatmaya giderken yan evlerden birinde büyük bir parti başlayana dek. Sabahın dördüne kadar karaoke yapan insanları dinlemekten en son bayıldım sanırım. Ancak sürekli uyandığımı hatırlıyorum. Bilmiyorum her Cumartesi akşamı yandaki evde parti var mıdır J Yoksa uygun bir kamp alanıydı.

Kamp alanındaki çadırımız
Kamp alanından Les Lindarets’e gitmek arabayla yaklaşık 20 dakika sürüyor. Çevrede gezebileceğiniz diğer yerler ise şöyle:


Yukarıda iki maddeye ayırdığım bu 6 ayrı doğal güzelliği de gelecek iki yazımda işleyeceğim. Yazılar yayımlandıkça bağlantılarını ekleyeceğim.

Ayrıca kayak cenneti Avoriaz da Les Lindarets’e çok yakın. Kışın bile keçilerin etrafta dolaştığını düşünürsek, yolunuz Avoriaz’a düşerse, giderken bu şirin köye de bir uğrayın derim :)

Hediyelik eşya satan dükkanlardan keçiler için de atıştırmalık bir şeyler satın alabilirsiniz. Ben sadece kartpostal satın almıştım, ancak kartpostalı da yemlerin konulduğu kese kağıtlarından birine koyunca adam, keçiler de yemek sanıp yaladılar çıkışta. Dikkat edin :D
Bir de koyun ailesi mevcut :) Renkleri çok ilginç geldi bana.
Kapıdan bakıyorlar ama girmiyorlar :D

Yine de yemek yerken dikkat edin :D
Köyün en baba/dede keçisi :)
Gitmişken keçi kılından yapılmış süsler, oyuncaklar ya da keçi peyniri gibi başka ürünleri de satın alabilirsiniz.



İyi eğlenceler!

0 yorum:

Yorum Gönder