7 Şubat 2018 Çarşamba


Evet yanlış okumadınız Marostica kasabası gerçek insanlarla oynan dev satrancıyla biliniyor. Ne yazık ki bizim ziyaret ettiğimiz dönemde bu oyun oynanmıyor idiyse de meraklılar için her iki yılda bir (çift yıllarda), eylül ayının sonunda bir satranç turnuvası gerçekleştiriliyormuş. Üstelik izlemek isteyenler için platformlar da kuruluyormuş.

Haritaya bakınca meydandaki dev satranç tahtası belli oluyor :D
Peki nasıl oldu da bu küçük ve adı da pek duyulmamış bu Marostica kasabasına yolumuz düştü?

Aslında bizim amacımız sadece Bassano del Grappa kasabasını gezmekti, ancak dönüşte hava henüz kararmadığından, Marostica da yolumuz üzerinde olduğundan bir uğrayalım dedik.

Şehrin surları

Şehir meydanı
Açıkçası kasabada yapacak pek bir şey yok. Kışın gidiyorsanız merkezdeki meydana kurulan paten sahasında buz pateni yapabilirsiniz. Eylül ayında ise insanlı satranç turnuvasına denk gelme ihtimaliniz var :)

Biz gitmişken, hem yürüyüş olsun, hem de çevreyi yukarıdan görelim diye tepedeki şatoya tırmandık. Patika yol yağmurlu/karlı havalarda kaygan olabilir, irili ufaklı taşlar var, ama onun dışında kondisyonunuz iyiyse yaklaşık yirmi – yirmi beş dakikada yukarı varabilirsiniz. Dilerseniz şatoya kadar arabanızla da çıkabiliyormuşsunuz, tepeye varıp park etmiş arabaları görünce öğrenmiş olduk :)

Patikadan manzara

Patika

Tepeden manzara

Şatonun iç avlusunda pek şık da bir lokanta vardı, ancak biz de herkes gibi fotoğrafını çekip oradan ayrıldık. Fiyatları nasıldır bilemiyorum.


Şehir merkezinden birkaç kare:





Marostica taraflarına gitmişken Bassano del Grappa ve Vicenza’yı da ziyaret etmeyi unutmayın :)

İyi gezmeler!

2 yorum:

  1. Fotograflardaki kaleye bakarken sanki Dino Buzatti'nin Tatar Çölü'ndeki kaleyi gördüm. Güzel anlatiyorsun. Yani okuyunca bir araca atlayip dünyayi gezmek geliyor içimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim, böyle hissettirebildiysem ne mutlu :)

      Sil