20 Eylül 2013 Cuma

Aslında 'kırık bardaktan mumluk yapmak' benim durumumda istemli değil, gayet istemsiz bir durumdu. Herşey bir su bardağının çatlaması ile başladı... 

Soğuk sıcak şoku yaşamış olacak ki sevgili su bardağımızı lavabonun içinde kendi kendine kırılmış halde bulduk. Tam çöp kutusuna atacakken de "aa bunun altından güzel mumluk olur" diyerekten altını ayırmaya karar verdik. 



Alt kısmın içine mum koyduktan sonra da fark ettik ki üst kısmı da üzerine koyarak güzel, dekoratif bir koruma sağlayabiliyoruz, sonuç olarak iki kısmı da sakladık fotoğraflarda gördüğünüz üzere.



Peki siz bunu evde yapmak isterseniz nasıl başaracaksınız?


Ya bizim gibi şans eseri bardağınız çatlayarak kırılacak (ki bizimki içten çatladığı için kırıklar cok düzgün ve hiç batma/kesme durumu yok), ya da :
1 - Gidip kalınından bir bardak bulacaksınız. Çok ince olmaması gerektiğini düşünüyorum, yoksa kırılınce sizi kesebilir.
2 - Bardağı satın almadan önce içine mumun sığıp sığamayacağını kontrol edin. Bizdeki şans eseri tam oturdu.
3 - Bardağı eve getirdince öncelikle kettleda ya da bir cezvede musluk suyunu iyice kaynatın. Su kaynayınca aldığınız bardağı ağzına kadar bu suyla doldurun. Isının tüm bardağa yayılması için 1-2 dakika bekleyin.
4 - Bardaki suyu döküp içine anında musluktan akan soğuk suyu doldurun.


Bu aşamaların hepsini yaptığınızda, artık bardağınızın kırılmaması için hiçbir sebep yok! Herhalde başka hiçbir yerde de bardak nasıl kırılır diye anlatılmıyordur... Neyse, bu işlemlerden sonra bardağınızın başına üç şey gelebilir; ya bizimki gibi güzelce çatlar, ya gider abidik gubidik çatlayıp elinizi keser,   ya da gayet dayanıklı çıkar ve çatlamaz.



Sonuç olarak denemek isterseniz kolay gelsin, bir taraflarınızı kesmemeye dikkat edin :)

NOT: Herhangi bir yaralanma halinde, iş-bu yazının yazarı herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Lütfen yanınızda bir yetişkin olmadan yukarıda belirtilen aşamaları uygulamaya geçmeyiniz. 


0 yorum:

Yorum Gönder