19 Şubat 2012 Pazar

ESN

19 Şubat 2012 Pazar - Hiç yorum yapılmamış
Bu yazım diğerlerine göre biraz daha reklam içerikli olacak sanırım. Aslında amacım reklam yapmak değil, sadece yurtdışına çıkan veya çıkacak olan değişim öğrencilerine yol göstermek.

Okumak için yurtdışına çıkmak gerçekten de büyük bir deneyim. Her ne kadar yurtdışına okumaya, ya da dil öğrenilmeye gidilmiş gibi gözükse de, asıl amaç farklı kültürlerle tanışıp kaynaşmak, onları yakından tanımak ve belki de kendi kültürünüzü de onlara tanıtmak.

Bu noktada öğrenci grupları gerçekten büyük bir önem taşıyor. Kendi adıma, Cenevre’de değişim öğrencisi olarak geçirdiğim bir yıl boyunca ESN
Cenevre grubundan fazlasıyla istifade ettiğimi söyleyebilirim.


Peki kim ve kimin için bu grup?
ESN aslında Cenevre’ye özgü bir grup değil, sadece Cenevre, grubun iyi yapılaştığı şehirlerden biri. Aralarında İstanbul da olmak üzere pek çok şehirde bu gruba rastlamak mümkün. Açılımı ise ERASMUS Student Network. Genel olarak ERASMUS değişim öğrencilerine hitap etmekle birlikte, aslında yurdışına daimi okumaya gitmiş olan ya da öğrenci ruhlu olan herkesi kapsıyor. Yani illa ERASMUS öğrencisi olmanız gibi bir zorunluluk söz konusu değil.


Nasıl ulaşılabilir?
Büyük ihtimalle onlar, bölümünüzün tanıtım toplantısına ya da başka herhangi toplu tanışma ortamına gelip sizi bulacaktır. Yine de ulaşamamanız halinde esn.org adlı adres işinizi görebilir. Bir diğer seçenek ise Facebook ya da Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri. Bu sitelerde gideceğiniz şehir ya da ülkenin ismiyle birlikte ESN kıslatmasını aramanız, grubun faaliyetlerinden haberdar olmanıza yetecektir diye düşünüyorum.


Faydaları neler?
ESN’in en büyük faydası, elbette ki çevrenizde bulunup aslında değişim öğrencisi olduğunun farkına varmadığnız kişilerle kaynaşmanızı sağlamak. Her hafta en az 1-2 defa farklı barlarda veya pikniklerde diğer öğrencilerle kaynaşma. Gittiğiniz ülkenin kültürünü tanıyabileceğiniz aktivitelere katılma veya toplu bir grupla gezmenin faydalarından biri olan indirimlerden yararlanma (mesela Cenevre Zürih arası gidiş dönüş tren fiyatı normalde 160CHF iken, ESN grubu vasıtasıyla yapılan bir gezi sonucu 12CHF’ye Zürih’e gidip dönmek) vs vs... diye sayılabilir :) Elbette “değişim” sözcüğünden ne beklediğinize göre ESN gibi gruplardan alacağınız geri dönüşümler de değişecektir.


Umarım az da olsa bu yazdıklarım yol gösterici olabilmiştir. Şimdiden iyi eğlenceler ve değişimler ;)

0 yorum:

Yorum Gönder