27 Ağustos 2015 Perşembe


Disneyland’ın simgesi Uyuyan Güzel’in Şatosu’nun Almanya-Avusturya sınırındaki Neuschwanstein Şatosu örnek alınarak yapıldığını biliyor muydunuz?

Aslında doğruyu söylemek gerekirse ben pek benzetemedim iki şatoyu birbirine. Ama Almanya’daki şatodan yola çıkarak tasarlamışlar Disneyland’dakini.


Münih ziyaretimizden sonra arabayla İtalya’ya doğru dönerken yolda bu şatoya da uğrayalım dedik. Ama giderken yolda işler biraz karıştı ve sonunda şatoya kadar çıkamadık. Yani sadece aşağıdan bakmakla yetindik.


Schloss Neuschwanstein arabayla Münih’ten 1 saat 45 dakika, Inssbruck’tan ise 1 saat 38 dakika mesafede. Soranlar için söyleyelim, Almanya tarafındaki Füssen şehrinde kalıyor şato. Bilet fiyatı 12euro ve biletinizi aşağıdan almanız gerekiyor. Ama dikkat, şehir merkezinden değil, şatonun eteklerine kurulu bilet yerinden almanız gerek.

Biz arabayla gittiğimiz için en başta işlerin nasıl işlediğini anlayamadık. O yüzden de vakit kaybettik ve sonunda şatoyu gezemeden geri dönem zorunda kaldık. Sanıyorm en iyisi özel araçla değil ama trenle şehre ulaşmak, yoksa bütün günü trafikte geçirebilirsiniz. Biz trafikten bunalıp şehir merkezi olarak düşündüğümüz bir yerde arabayı park ettik, ancak bilet merkezinin yürüme mesafesinde olmadığını öğrendik. Arabayla da gidemeyeceğimizi düşünerek otobüsle gitmeye karar verdik, ancak haftasonu turist trafiğine rağmen otobüs trafiği oldukça azdı, o yüzden de en az yarım saat otobüs beklemek zorunda kaldık. Sonrasında bilet gişesine ulaştığımızda karşımıza çıkan kuyruğa girmeye de korktuk ve şatoya aşağıdan bakmakla yetindik.



Elbette gitmişken Füssen'de biraz vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Hele de hava güzelse hoş restorantlar bulabilir, hiç olmadı bir dondurma yiyebilirsiniz. Şirin bir kasaba. Hatta geleneksel müzik yapan sanatçılara da denk gelebilirsiniz.









Artık bizim yerimize siz gezersiniz diyelim. Gitmişken bir tam gün ayırmak gerekiyormuş gerçekten, öyle yol üzerinde bakılıp devam edilebilecek gibi değil, en azından yaz sezonu ve haftasonuna denk gelen bir günde :)

İyi eğlenceler!

0 yorum:

Yorum Gönder