9 Aralık 2014 Salı

Günün başlangıcında şöyle güzel bir kahvaltının yerini hiçbir şey tutamaz. Peki Cenevre’de nerede kahvaltı edilir ? 

Bugün İki GezgininSeyahat Rehberi’nden Yelda’nın mesajı sonrası aklımdan işte bunlar geçti. En başta bu konu hakkında çok bir şey yazamayacağımı düşünsem de bir de baktım ki küçük bir liste oluşturmuşum bile ve böylece yazdıklarımı blogda da paylaşmaya karar verdim.

Öncelikle belirtmeliyim ki açıkçası kahvaltı için pek Cenevre’de dışarı çıkmışlığım yok; çünkü buralarda kahvaltı denilen şey ya pastanede en fazla reçel eşliğinde croissant atıştırmak oluyor ya da şeker koması  demek (çünkü olur da uzun bir kahvaltı yapmaya giderseniz genellikle sadece şekerli yiyecekler sunuluyor). Yine de bir iki tavsiye vermeye çalışayım :) Bu arada özellikle bruch için, erken rezervasyon şart. Bir de dikkat ettim genellikle sadece pazar günleri bruch seçeneği sunuluyor.  

  • Le Cheval Blanc : Bir pazar sabahı açık büfe kahvaltı için gitmiştik buraya. Cumartesi de gidebilirsiniz. Cenevre şartlarında uzun bir kahvaltı için fazla tuzlu değildi (ama yine kişi başı 25chfnin üstüydü diye hatırlıyorum şimdiye 30 olmuştur herhalde). Çok fazla tatlı şey vardı yemek için, komaya gireceğiz sandık bir ara ama yine kötü değildi. Belki biz gideli değiştirmiş de olabilirler sistemi, daha çok tuzlu seçeneği olabilir :)
  • Crêperie des Paquis : Buraya krep yemeğe gitmişliğim var. Güzel bir mekan, krepleri de güzeldi. Yanlış hatırlamıyorsam pek çok otantik çay da mevcut.  Ancak kahvaltısı nasıl işliyor bilmiyorum. Cumartesi ve pazar 10 - 14 arasıymış. 20 - 25 chf arası fiyat değişiyor gideceğiniz güne göre. Verdiğim sayfanın alt kısmına doğru uzun kahvaltı menüleri mevcut.
  • Brasserie des Halles de l’île : Kahvaltıya gitmedim ama aksam yemeğine gitmiştim, biraz tuzlu ancak yemekler fena değil.  Lokantanın yeri pek güzel, tam Cenevre’nin adacıklarının üstünde, Bel-Air ve Stand arasında. Cumartesileri menü şeklinde, pazarları açık büfe şeklindeymiş kahvaltı. Fiyatlarını göremedim internet sitesinde ama 35-40 chf civarı sanırım. 
  • Fleurs de marie: Buraya gitmişliğim yok. Bulduğum bir listeden yararlanarak yazdım. Kahvaltı 25 chf, içecek dahil değil. Sadece pazarları kahvaltı var diyor ama kahvaltı menüsünün ismi ‘cumartesi’. Anladım nasıl işlediğini :) 
  • Le B d’Armand (Sadece pazarları) : İşte burası pastane stili kahvaltı veren bir yer. Brunch dese de açık büfe değil ve 30 chf: “isteğe göre bir adet sıcak içecek, ekmek, tereyağı, reçel ya da müsli ya da meyve salatası, çırpılmış yumurta, taze sıkılmış meyve suyu, tuzlu tart ve salata ve pain perdu” diyor menüsünde.


Bunlara ek olarak “Bize bir iki croissant, bir de sıcak kahve yeter.” diyorsanız Martel pastanesi gayet iyidir. Cenevre’de 7 şubesi var. Buradan bakabilirsiniz adreslerine (sayfanın altına doğru adresler). 

Son olarak «Rue de l’Ecole-de-Médecine» sokağı ve «Boulvard Carl-Vogt » da  da pek çok irili ufaklı cafe var. Özellikle ilk yazdığım sokakta belki hoş bir yer bulabilirsiniz. Plainpalais’den L’Arve nehrine doğru açılan sokaklardan biri kendisi. Ama gidip bakmak lazım, ben bir kaçına girmiştim ancak sadece çay kahve içmek içindi.

Kısacası böyle. Ben genel olarak bildiğim yerleri ve kısmen ucuz ve merkezi olanları seçmeye çalıştım; ama daha çok seçenek için şuraya da göz atabilirsiniz.

Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Eğer sizin de Cenevre veya civarında kahvaltı için gidip memnun kaldığınız yerler varsa bu başlığın altında paylaşmayı unutmayın :)


Şimdiden afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Benim sorumun cevabi uzun bir yazi olmus. :)
    Tum tavsiyelerin icin tesekkurler,Ipek. Uzun uzun, usenmeden yazdigin icin. Yeni yilin ilk gunlerinde Cenevre'de olacagim. Hangisine gidecegime henuz karar veremedim. Gidip,gorup,deneyip,yazacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yelda,

      Ne demek her zaman. Biz de senin yazini bekliyoruz. Bitirince buradan da paylasmayi unutma linki :)

      Sil