7 Aralık 2014 Pazar


Bu yıl Lyon’da düzenlenen ışık festivaline katılamadık. Ancak Lyon’daki festivalin başlangıcından 1 ay önce 6 - 23 kasım tarihleri arasında Cenevre’de de oldukça ışıklı bir etkinlik vardı: Coup de Soleil aux Bastions (Bastions’da (Parkinda) Güneş Yanığı diye çevirebiliriz gibi). Fondation Wright tarafından düzenlenen, güneşin dünya ve insanlık tarihindeki önemini anlatan bir ışık gösterisi.





Genelinde çocuklar için yapılmış izlenimi uyandırsa da, büyükler için de oldukça eğlenceli bir etkinlikti.

Fotoğrafta pek belli olmuyor ama parka akın akın insan gelmişti. Her tarafta o kadar çocuk ve bebek vardı ki böyle giderse Cenevre'nin nüfusunun İstanbul'a yaklaşacağını düşünmeye başladık :)

Yaklaşık olarak 15 dakika süren bu etkinliğin en önemli özelliği görsellerin Cenevre Üniversitesi’nin Bastions yerleşkesine yansıtılmış olmasıydı. Hava karardıktan sonra 3 seans halinde düzenlenen gösterilerde 3D ve 2D görseller 6 projektör vasıtasıyla binaya yansıtıldı.







Görseller o kadar kaliteliydi ki güzelim ışıklara bakmaktan gözünüzü alamıyordunuz. Zaten okuduğuma göre çözünürlük kalitesi en yüksek görsellerin oluşturulmasında onlarca terabaytlık dosyalar kullanılmış. :) 

Her ne kadar pek kaliteli olmasalar da aşağıya çektiğim 2 adet videoyu da ekliyorum.

İyi seyirler :)



0 yorum:

Yorum Gönder