27 Ekim 2009 Salı

İnternet Radyoları

27 Ekim 2009 Salı - 1 yorum
Bilgisayarımdan cd/dvdlerimde kadar yayılmış geniş bir müzik arşivim var. Yine de bazen playlist hazırlamaktansa, internet üzerinden bir radyo açıp dinlemek çok daha cazip geliyor.

Sanırım radyo dinlemenin en sevdiğim yanı bir sonraki çalacak parçayı bilemiyor oluşunuz. Bu bilinmezlik beni cezbediyor.

İnternette genellikle müzik tarzıma da
uygun olduğunu düşündüğüm RadioParadise'ı dinliyorum.

İlgi alanım dolayısıyla son zamanlarda Fransızca müzik yayını yapan kanallar aramaya başladım internette. Karşıma hem tasarım olarak hem de müzik açısından hoş kanallar çıktı. Ancak üzülerek fark ettim ki Fransız radyolarını da ingilizce parçalar elegeçirmişti.

Örneğin OuiRock
Sayfaya girdiğiniz zaman sol üst köşede büyük harflerle yazan "Ecoutez OuiFm En Direct" yazısına tıklarsanız yeni bir pencere açılacak ve müzik dinlemeye başlayacaksınız.

Açılan yeni pencerede media player çizelgesinin sağında bulunan üç fm seçeneğinden herhangi birini seçebilirsiniz. {ouifm, ouifm2, ouifm3} Ayrıca aynı anda bu üç ayrı OuiFm kanalında çalan parçaların bilgilerini de {şarkıcı ve parça ismi} görebilirsiniz. Açıkcası Noir Desire ve Louise attaque dışında pek fransız grubuna rastlayamıyorsunuz OuiRock da. Tabii ki sadece fransızca parça yayımlayan saatleri var.

Ouirock dışında Nostalgie Fr. var.

Nostalgie.fr'nin sayfasına girdiğinizdeyse sağ üst kısımda bulunan "Ecoutez la Radio" linkine tıklarsanız karşınıza hoş bir pencere açılacak.

Nostalgie.fr oldukça geniş kapsamlı bir listeleme sunuyor size şarkı dinlemek açısından.

Açılan pencerede solda seçeceğiniz müzik türüne göre çeşitlenen müzik kutuları bulunuyor. Kutuların iç kısmında çalan parçanın bulunduğu albüm kapağını görebiliyor ve müzik kutusunun altında bulunan küçük kutucukta da çalan şarkının ve şarkıcının ismini okuyabiliyorsunuz.

"Peki müzik türlerimiz neler ve nasıl seçim yapıyoruz?" diye bir soru oluşmuş olabilir aklınızda.

Öncelikle belirtmek gerekir ki karşınıza ilk çıkan kanal "nostalgie" kanalı. Müzik kutusunun sağında, aşağıda bulunan "nostalgie" yazının yanındaki oka tıklarsanız karşınıza bir liste açılacak.

Bu listede;
BritishAmerican Legend
Rock Legend
Classiques 80
Dance
Slows de Légende
Soul Legend
Chansons Françaises {fransızca parçalar}
Nostalgie 60's
Nostalgie 70's

Adları altında 9 ve bulunduğunuz "nostalgie" kanalıyla birlikte 10 kanal mevcut. Herhangi birini seçip dinlemeye başlayabilirsiniz.

İyi dinlemeler :)

Not: Yazıda geçen radyo isimlerinin üzerine tıklayarak internet yayınlarına ulaşabilirsiniz.

1 yorum: