18 Ocak 2017 Çarşamba



Geçtiğimiz hafta artık Helsinki’de gelenekselleşmiş olan Lux Helsinki etkinliğini ziyaret ettik.

Lux Helsinki için ‘ışık bayramı’ da diyebiliriz. Bu etkinlik kapsamında çeşitli binalar aydınlatılıyor, binalar üzerinde ışık ve müzik oyunları yapılıyor. Daha ayrıntılı bilgi için geçen yıl kalemealdığım Lux Helsinki başlıklı yazıma göz gezdirebilirsiniz.




Etkinlik sırasında bu yıl da hava geçen yıl olduğu gibi oldukça soğuktu. Hatta bir ara -25lere kadar düşen sıcaklık, rüzgârın da etkisiyle -33 hissediliyordu. Neyse ki biz hava durumuna bakıp çıktık da çok donmadan eve döndük.


Belki Lux Helsinki'ye bağlı değil ama insanların yaptığı bu 'sanat eseri' de çok hoşuma gitti :)
Bu yıl etkinlik daha kısıtlı bir alana yayılmıştı. Aslında böyle olması soğuk kış şartlarında dışarıda olup yürümek zorunda kalmamak açısından güzeldi, ancak insan kalabalığı neredeyse tek bir bölgeye yığıldığı için hareket etmek oldukça zordu. Ayrıca geçen yıl olduğu kadar da renkli gelmedi bu yıl festival bana. Bir tanesi hariç tüm aydınlatmaları gezmemize rağmen vasat bulduk (bu arada o gezmediğimiz de festivalin en güzeliydi sanırım, ancak soğukta 1 kmlik kuyruk beklemek pek içimizi açmadı, üstelik gireceğimiz yerde de tam olarak ne olduğunu bilemediğimizden boşu boşuna beklemek istemedik).


Yine de değişik bir akşam geçirmek isteyenler için tatmin edici bir etkinlik olduğunu söyleyip sizi çektiğim birkaç fotoğrafla baş başa bırakıyorum :) 


Üniversite binası olması gerekiyor bunun
Şehrin simgesi beyaz kilise ışık festivalinde genellikle maviydi

Belediye binası sadece mavi ışıkla ışıklandırılmıştı

Aynı şekilde belediye binasının yanındaki birkaç bina daha sadece spotla aydınlatılmıştı.

Festivaldeki en ilginç görsellerden biri bu binaydı, aşağıya bir başka fotoğrafını ve videosunu da ekliyorum

Bir diğer açıdan aynı bina


Ağaçları da ışıklandırmayı unutmamışlardı tabii ki :)
Fotoğrafta pek belli olmuyor, videosunu da titretmişim bayağı, burada görmekte olduğunuz pencereden akan sular


Üzerinde desenlerin geçtiği bir başka bina



Kilisenin tepesine de çıktık tabii

Tepeden manzara

Burada da kilisenin merdivenlerinden kayan çocukları görüyorsunuz. Nasıl oluyor da o dik merdivenlerden düşmüyorlar anlamadım. Bir de bizde olsa kesin aileler 'ay aman hayır!" der (haklı olarak :D ) , oysa burada aileler çocukları kaysınlar diye teşvik ediyordu, ilginç.



0 yorum:

Yorum Gönder